Megemlékezünk Őseinkről – vasárnapi szertartások

November elején megemlékezünk Őseinkről, elhunyt szeretteikről. A hétvégén számos megemlékezést, szertartást tartanak országszerte. Honlapunkon most a Turán Szövetséghez kötődő ünnepeket ajánlunk olvasóink figyelmébe.

taltosdobok

Ősök Ünnepe – Bugacon

 

November 1-én a bugaci Karabaksa Tanyán Fehérholló Őskü és Regös Sziránszki József vezetésével tart szert a Karabaksa csapat. A szertartáson Bíró András Zsolt a Magyar Turán Alapítvány elnöke az ősi magyar hitvilág üzenetéről szól az emlékezők előtt.

Az ősz a kilégzés, összegzés, számvetés ideje, az elmúlás, elnyugvás időszaka. A fák lehullajtják gyönyörű színekben pompázó leveleiket, lépteink alatt zörög a haraszt. A természet visszavonul, megpihen, az emberek számára is eljön a befelé fordulás, az emlékezés ideje. Ezen a szertartáson őseink szellemeit szólítjuk meg, azok végtelen sorára emlékezünk vissza, akik előttünk jártak az úton. Emlékük előtt tisztelgünk, gyújtunk tüzet és tartunk Szert.
A világ minden táján és kultúrájában, ebben az időszakban emlékeznek meg az emberek már elhunyt hozzátartozóikról. Mi is ezt tesszük, csak más formában, mi nem az eltávozott testet siratjuk, hanem őseink égi úton járó lelkét ünnepeljük.

A november 1.-i Szertartás rendje:

13. 30 Regősénekek – Regös Sziránszki József
14. 30 A Karabaksa szellemiségről – Fehérholló Őskü
15. 30 Az ősi magyar hitvilág üzenete – Bíró András Zsolt
16. 30 Az átkelés kapujában – Sütő Annamária Babi
17. 30 Ősök köszöntése dobokkal
18. 00 Szertűz
18. 30 Tor az Ősök tiszteletére

Kérünk, alkalomhoz illő ruházattal tiszteld meg a szert, és Őseid emlékét!
A szertartás ingyenes, a költségekre felajánlást elfogadunk.
Szeretettel várunk!

Bugac_01

Szer az Ősök tiszteletére – Tokod-Táton

Vasárnap 10 órai kezdettel, Dorogtól nem messze, Tokod és Tát között, az Ősforrás Központban tart szert Sólyomfi-Nagy Zoltán.

E nap hagyományosan az Ősökről, a már eltávozottakról való emlékezésről szól. Nem csak saját halottaink, hanem évszázadokra, sőt évezredekre visszatekintve, minden valahai ősünket tiszteljük dalokkal, fohászokkal… A tűzbe tett áldozati felajánlások felszállnak a Hetedik Égig…
Az Ősforrás Központban megemlékezünk Karaulról, ki 2009-ben, s Máté Imréről, ki 2012-ben távozott közülünk. E mellett azokról a bátor elődökről, akik áldozatos életükkel lehetővé tették, hogy mi ma Magyarországon magyarként éljünk, magyarul beszéljünk. S természetesen saját halottainkról is…
A részvétel ingyenes, mindenkit szeretettel látunk!
Áldás!
Sólyomfi Karaul

osforras