Íjászverseny a III. Ősök Napján

KEDVES MAGYAR TESTVÉREINK!

A 2015. évi Ősök Napja ünnepen Augusztus 15-én szombaton, ismét megrendezzük az elmaradhatatlan terep-íjászversenyt. Keressük az Ősök Napja legvitézebb íjászát, aki eszével ügyességével, és gyorsaságával kitűnik társai közül. Immáron hagyományteremtő módon egy különleges versenyrendszerben próbálhatod ki magad és szerezheted meg a bajnoki címet, ahol számít a gyorsaság, a pontosság és a taktika is.

A pálya és a lőállások akadályokkal nehezített útvonalon, átlagos képzettségű harcos számára könnyen teljesíthető szintidővel, 2D és 3D-s célokkal lesz kiépítve ( 9-db. ).

Célonként egy lövést lehet leadni. A célfelületeken 5-10 pontot lehet elérni.

Tehát az elérhető max. lőtt pontszám 70 pont, amihez hozzájönnek az előzetesen megállapított szintidőből adódó plusz pontszámok (max 30). A pálya leküzdéséhez taktikára is szükség lesz, mivel 9 cél van és csak 6 vessződ, neked kell eldöntened melyikért mész érte hogy minden célt meg tudj lőni.

ijasz_kurultaj

A pályát 3 futamban kell végiglőni. Első körben a selejtezők mennek le, majd az elődöntők, és végül a döntők.

A verseny az alábbi kategóriában zajlik.

Harcos:        15- 99 év

A versenyben elinduló hölgyeket különdíjakkal jutalmazzuk!

Részt venni csak tradicionális íjakkal, és sporthegyes favesszőkkel lehet. Középlövő íj nem engedélyezett. Tovább közelítve az eredetiséghez a kifutó használata is tiltásra került.

A versenyre minimum  6 db nyílvessző kell, hogy magaddal hozz!

terep-íjászat

A versenyzők lehetőségük szerint  korhű viseletben versenyezzenek (V-X. század) ezzel is tisztelegve őseink szelleme előtt. Aki nem rendelkezik hagyományőrző viselettel az is indulhat, de előfeltétel a konzervatív öltözet (hosszúnadrág, zárt lábbeli és felsőruha reklámoktól mentes) viselete.

Kerülendők: napszemüveg, papucska, szandi, rövidnadrág, bikini stb.  (Dohányzás amúgy is tiltott!)

A verseny a szombati napon a küzdőtér melletti pályán zajlik. Nevezés 7 és 11 óra között. Gyakorlás a pálya mellett 8,45 óráig. Megnyitó 8,45 órakor.

Verseny kezdet 9,00 óra.

Nevezési díj nincs!

A győztesek értékes díjazásban részesülnek.

Kizáró ok: alkoholos befolyásoltság és a rendezvény méltóságához méltatlan viselkedés.

A versenyen mindenki saját felelősségére vesz részt. Az esetlegesen okozott károkért a felelősséget vállalja, ezt a beírólapon aláírásával igazolja.

Fiatalkorúak esetében a kisérő a felelős személy.

Bte. Ludmány Péter