Színes hagyományőrző rendezvények a hétvégén

A hétvégén ismét színes kulturális programok várják az érdeklődőket. Kiskunfélegyházán a „Városalapítók Hete” elnevezésű programsorozat részeként a Magyar Turán Szövetség egyik csapata tart X. századi harci és viselet bemutatót. Tiszaalpáron pedig az Árpád Népe Egyesület megrendezi a IV. Hagyományőrző Napot.

Kiskunfélegyházán május 16-án kezdődött meg a Városalapítók Hete felegyhazaelnevezésű programsorozat. A május 23-24-én megrendezett záró hétvégén kulturális események, hagyományőrző csoportok, koncertek, kiállítások, előadások, konferenciák, kirakodóvásár és szórakoztató programok várják a közönséget.

A program részeként a Petőfi Sétány elején a Magyar Turán Szövetség jurtája mellett X. századi harci bemutatók lesznek megtartva, illetve korabeli fegyverekkel és páncélokkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

Tiszaalpáron május 23-án a Tiszaalpári Árpád Népe Egyesület és a nagyközség önkormányzatának szervezésében megrendezik a IV. Hagyományőrző Napot. Az egész napos színes programok mellett a rendezők íjászbemutatót (korhű ruhában), rovásírás-tanítást is szerveznek.

hagyomanyorzo-2015-1000