Kiemelkedő magyar sikerek a lengyelországi versenyen

Április végén Lengyelországban rendeztek nemzetközi távlövő íjászbajnokságot. A versenyen a Magyar Turán Szövetség soraiba tartozó íjászok is képviselték hazánkat. A borzewiskoi bajnokságon a magyar versenyzők ismét kitűnő helyezéseket értek el.

Lengyel, magyar - két jó barát..... Nemzetközi Távlövő Íjászbajnokság Borzewiskoban

Lengyel, magyar – két jó barát….. Nemzetközi Távlövő Íjászbajnokság Borzewiskoban

Mónus József a saját készítésű íjaival és vesszőivel az 50 és a 70 fontra korlátozott íjerősségű kategóriában sem talált legyőzőre.
A hajdúnánási íjászon kívül Pozsgai Tivadar a korlátlan kategóriában aranyérmet, Szabó József pedig bronzot szerzett, Pozsgai ráadásul az 50 font íjerősségűek mezőnyében Mónus mögött végezve egy ezüstöt is nyert. Tájékoztatta az MTI-t Posta Pál Hagyományos Íjászok Világszövetségének alelnöke.

Mónus József 2 aranyérmet szerzett

Mónus József 2 aranyérmet szerzett

A verseny kulisszatitkairól Szabó József, a Magyar Turán Szövetség íjász tagozatának vezetője mesélt honlapunknak. A beszámolójából írt rövid ismertetőt alább olvashatják a kedves érdeklődők.

Lengyel barátaink rendeztek nemzetközi távlövő íjász versenyt Borzewiskon ahol szeretettel várták a magyarokat. A csapat tagjai Mónus József, Nagy Ottó, Pozsgai Tivadar és Szabó József voltak.

A magyar csapat a lengyel bajnokságon

A magyar csapat a lengyel bajnokságon

A verseny körülmények nem voltak éppen ideálisak, mert a verseny reggelén 3 fokot mutatott a hőmérő. Kellemetlen szél fújt és verseny közben hol hódarát küldtek az égiek hol az eső szemerkélt. Az íjak bemérése után kezüket dörzsölve álltak lőállásba a versenyzők.

Íjbemérés - Szabó József

Íjbemérés – Szabó József

Csapatunk  nagy ágyúja  Mónus Józsi 50 és 70 fontos kategóriákban indul ahonnan magabiztosan hozta el az első helyet. Pozsgai Tivadar a korlátlan erejű íjak kategóriájában sem lelt legyőzőre. Az ötven fontos íjak kategóriájában Mónus mögött a második lett. Szabó József a korlátlan erejű íjak kategóriájában a harmadik helyet hozta haza. Előtte indult a 70 fontos kategóriában is, de itt egy szerencsétlen baleset folytán nem ért el eredményt. A kirepülő nyílvessző a terhelést nem bírva szét tört és a kezébe csapódott. Szurkolók is érkeztek Balassagyarmatról! Ők is erősítették a csapatszellemet. Köszönet érte.