Kurultaj – Házirend

Az alábbiakban ismertetésre kerül a 2014-es Kurultaj – Magyar Törzsi Gyűlés házirendje. Kérjük a résztvevőket és a látogatókat olvassák el figyelmesen a díjmentesen látogatható ünnep rendtartását. Kifejezett törekvésünk a gyönyörű pusztai környezet megóvása. A bugaci természet tiszteletben tartása kiemelten fontos, ezért a nyílt láng használatát a házirendben megfogalmazottak szerint mellőzük.

jurta-őrség

 

ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÓ

A rendezvény területe magánterület! A rendezvény területére belépő személyek a Magyar-Turán Szövetség által szervezett Kurultaj – Magyar Törzsi Gyűlés ünnepének meghívott vendégei, akikre a Házirend szabályai a belépéssel automatikusan érvényessé válnak. A meghívás mindaddig érvényes a belépőkre, amíg a Házirendben foglalt alábbi előírásokat betartják. A belépés díjtalan!

A területen kutyák kizárólag pórázon, szájkosárral vezethetők, ezért (a sok lóra tekintettel) javasoljuk, hogy az állatok érdekében ne hozzák be őket a területre.

HÁZIREND

  1. A résztvevők két csoportból tevődnek össze: Hagyományőrzők és Vendégek.
  2. A Hagyományőrzők mind ruházatukkal, felszerelésükkel és viselkedésükkel méltó módon képviselik Honfoglaló őseink, valamint a Kárpát-medencében élő Hun és Avar  ősök hagyatékát, példát mutatnak a társadalomnak emberségből, magyarságból, hazaszeretetből.
  3. A Hagyományőrzők és a Vendégek tisztelettel adóznak dicső őseink emléke előtt és méltóságteljes viselkedésükkel megtisztelik egymást és azokat, akik a hagyományokat napi munkájukkal éltetik és őrzik utódaink számára.
  4. A rendezvény területére belépők tudomásul veszik, hogy magánterületen, meghívott vendégként tartózkodnak, amely meghívás mindaddig érvényes, amíg a házirendben foglaltakat betartják
  5. A Hagyományőrzőktől különösen, de a Vendégektől is kérjük az alkohol fogyasztást lehetőleg mérsékelni, mellőzni.
  6. Láthatóan ittas személyek a szervezett programban nem vehetnek részt. Az ittas személyeket, saját és mások testi épségének megőrzése érdekében a rendezvényről a biztonsági személyzet eltávolítja.
  7. A Kurultáj-Magyar Törzsi Gyűlés tisztelgés a nagy ősök, valamint saját nagyszüleink, dédszüleink emléke előtt, ezért a közerkölcsöt, jóérzést sértő és/vagy tiszteletlenül viselkedő személyek a rendezvényről kizárhatóak. Tiszteletlen viselkedésnek minősül az ünnep méltóságát és a közerkölcsöt zavaró vagy provokatív ruházat viselése, egyéb provokatív, becsmérlő szóbeli megnyilvánulás.
  8. A rendezvény helyszínén belül, egyes területekre (zónákba) csak engedéllyel illetve egyéni azonosítóval lehet csak belépni.
  9. A hagyományőrző tábor csak bizonyos időszakokban és a helyszínen ismertetett feltételek mellett látogatható.
  10. Nem megengedett a pártok, politikai szervezetek szimbólumainak jelszavainak szervezett megjelenítése vagy olyan megnyilvánulás, amely a magyarság és a rokon népeinek önérzetét, vallási meggyőződését, hagyományait, nemzeti szimbólumait sértik.
  11. Nem megengedett a rendezőséggel nem egyeztetett reklámtevékenység folytatása.
  12. Felhívjuk T. Vendégeink és a Hagyományőrzők figyelmét, hogy a Kurultáj 2014 Ünnep egész területe nyilvános rendezvény helyszínének minősül. A Hagyományőrzők és a Vendégek, a rendezvény területére történő belépéssel tudomásul veszik, hogy a főszervezők, a főszervezők által engedélyezett forgatócsoportok, tévétársaságok, fotósok az Ünnep teljes ideje alatt kép-, és hangfelvételt (tömegfelvételt), illetve egyedi felvételeket készítenek az eseményekről, egyes szereplőkről, mely felvételek esetlegesen megjelenhetnek a későbbiek folyamán kiadványokban, dokumentumfilmekben…stb.
  13. A rendezvény helyszínén, a Vendégek által készített képmás és hangfelvétel elkészítése és felhasználása során a hatályos jogszabályi előírások rendelkezéseit kérjük vegyék figyelembe.
  14. Este 22.00 és reggel 6.00 órák között az indokolatlan zajkeltést kerülni kell.
  15. A rendezvény egész területén tilos szemetelni.
  16. A rendezvény egész területén tüzet rakni, nyílt lángot használni szigorúan tilos.
  17. Dohányozni csak a kijelölt helyen szabad.
  18. Gépjárművekkel a területre ki- és behajtani csak a táblákkal jelzett időben és irányokban lehetséges, a KRESZ szabályainak betartásával.
  19. Tisztálkodásra és a szükségletek elvégzésére a kijelölt helyeket kell használni. Ezek folyamatos feltöltéséről és tisztán tartásáról a rendezők gondoskodnak.
  20. A házirend a rendezvényre történő belépésre jogosító meghívó része. A rendezvényen történő megjelenés egyúttal azt is jelenti, hogy a vendég elfogadta a házirendben foglalt szabályokat.

A fentiek be nem tartásából eredő minden felelősség azt terheli, aki az előírást megszegte, függetlenül annak okától. Rendezőség a fenti előírások megszegése miatt a rendezvényről kitiltásra kerülő személyek mindennemű kártérítési igényét eleve kizárja.

Az INFORMÁCIÓS pontokon állandó személyzet van, minden kérdéssel (elveszett gyermek, talált tárgy, stb) hozzájuk lehet fordulni.