Bíró András Zsolt előadása Békéscsabán

 

2014. június 20-án, pénteken 18 órakor, Békéscsabán a Jaminai Közösségi Házban tudományos – ismeretterjesztő előadást tart Bíró András Zsolt antropológus, humánbiológus a Kurultaj Magyar Törzsi Gyűlés főszervezője. Az előadás címe: Magyar Őstörténet a természettudományok tükrében.

 

Bíró András Zsolt  a Magyar Természettudományi Múzeum antropológus –humánbiológus kutatója előadást tart Békéscsabán a Csabagyöngye Kulturális Központ Jaminai Közösségi Házában. A rendezvény együttműködő partnerei a Jamina Szövetség és a Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata, az előadás az „Atilla- egy legenda nyomában” című program keretében lesz hallható.

A3_meghivo_egyedi_Biro_Andras (1)

 

A kutató az utóbbi évek antropológiai és genetikai kutatásainak tükrében mutatja be a magyarság őstörténetének bizonyos fejezeteit. Az elmúlt évtized antropológiai kutatómunkája által létrehozott adatbázisok számos új érdekes eredményt mutatnak. A kutató maga is több mint 6 expedíciót és adatgyűjtő utat szervezett a Kaukázus vidékre, a Dél- Urálba, valamint Közép Ázsia számos régiójába. Az érdekes vetített-képes előadáson első kézből értesülhetünk a magyar őstörténet kutatásának néhány fontos eredményéről.

Betekinthetünk őseink rendkívül érdekes történetébe valamint az utóbbi évtized modern természettudományos kutatásainak ide vonatkozó eredményeit is megismerhetjük.

 

Helyszín: Jaminai Közösségi Ház. Békéscsaba, Orosházi út 101.

Időpont: 2014. június 20. Péntek, 18 óra.

 

A belépés díjtalan, mindenkit szeretettel várnak a szervezők!