II. Ősök Napja – Legfontosabb tudnivalók – látogatóknak

II. Ősök Napja, a helyszín Bugac GPS koordináták: 46°40’0.96″N; 19°38’50.33″E
Időpont: 2013.08.09. péntektől -08.11. vasárnap estig.
A RENDEZVÉNYRE A BELÉPÉS DÍJTALAN, csak a parkolásért kell fizetni, vagy ha valaki a sátortáborban (kemping) kíván megszállni.

MEGKÖZELÍTÉS:

GÉPKOCSIVAL:

GPS koordináták: 46°40’0.96″É 19°38’50.33″K
Északról M5 autópálya, Kiskunfélegyháza Észak kihajtó, 54102 út Bugac
Az 54-es út Kecskemét felől Jakabszállás felé KERÜLENDŐ!
Keletről 4625-ös út Kiskunfélegyháza, 451-esen vissza Kiskunfélegyháza déli elkerülő úton 542 út
Délről Jászszentlászló, Móricgáti út, Bugac
Nyugatról Soltvadkert, 54-es út Jakabszállásig, 5407 Bugacpusztaháza, Bugac
FIGYELEM! A Bugac, Bugacpusztaháza, Móricgát háromszögben a főutak mentén és Bugac település egész területén a rendezvény teljes időtartama alatt ideiglenes megállási tilalom van! A tilosban parkoló gépjárművek tulajdonosai bírságra számíthatnak, egyes esetben a gépjárművet elszállíthatják, melynek költségei szintén a tulajdonost terhelik. A közlekedést motoros rendőrjárőrök segítik. Kérjük, használják a kijelölt parkolókat!

PARKOLÁS:

800,- Ft/szgk, 500,- Ft/motor, 8.000,- Ft/busz, 4.000,- Ft/lakóautó. A kempingbe érkező autósok kedvezményes parkolási matricát kapnak: 500,- Ft/szgk.
A kempingbe vezető utakat, a parkolókat külön táblával jelezzük. Kövessék az útmutatást!

TÖMEGKÖZLEKEDÉSSEL:

Volán busszal Kiskunfélegyházáról és Kecskemétről. Menetrend: http://www.menetrendek.hu/cgi-bin/menetrend/html.cgi
A járatok Bugac erdészetig közlekednek, a menetrendtől eltérően. Innen a főbejárat 300 méterre van. Budapestről közvetlen buszjáratot indít egy utazási iroda, részletek: www.hontours.hu

ÉTKEZÉS:

A szerződött fellépők étkezése menza rendszerben, jeggyel történik. A hagyományőrző csapatok részére előzetes egyeztetés alapján önköltségi étkezést –szintén jeggyel- szervezünk. A vendégek részére az éttermek a megszokott ételek mellett olcsó, pár száz forintos családi menüt tartanak.

RÉSZVÉTEL

A közös programokban (seregszemle, közös nyíllövés, közös dobolás) hagyományőrző viseletben (vagy magyar népviseletben) történhet. Előzetesen a csapatvezetők egyeztessenek a szervezőkkel. Aki egyénileg jött, csatlakozzon egy csapathoz. A seregszemlében hagyományőrző viseletben (esetleg népviseletben), fegyverrel lehet résztvenni.

SÁTORTÁBOR (KEMPING)

A sátortáborban péntek délelőttől fogadjuk a vendégeket, világítás és WC, valamint melegvizes zuhanyzó péntek estétől áll rendelkezésre! Sátorozás a területen lévő táborban normál sátorral (5-6 m2) 3.000,- Ft sátranként (nem személyenként!) összesen. Gépkocsira további 500,- Ft, ha ki-be mozog, alkalmanként ismét 500,- Ft. (A bizonylatokat mindenki őrizze meg!)

Tűzgyújtás és nyílt láng használata az egész táborban TILOS, (sátrakon belül is)!

Dohányzás a rendezvény egész helyszínén TILOS, dohányozni csak a kijelölt helyeken szabad!