II. ŐSÖK NAPJA – HÁZIREND

 

Ismertetésre kerül a II. Ősök Napja házirendje. Kérjük a résztvevőket és a látogatókat olvassák el figyelmesen az ünnep rendtartását. Az Ősök Napja tiszteletadás Őseink emléke előtt. Felhívjuk vendégeink figyelmét, hogy az ünnepen méltóságteljes viselkedéssel tiszteljük meg Őseink emlékét, egymást és azokat az embereket, akik a hagyományainkat napi munkájukkal őrzik. Kifejezett törekvésünk a gyönyörű pusztai környezet megóvása. A bugaci természet tiszteletben tartása kiemelten fontos, ezért a nyílt láng használatát a házirendben megfogalmazottak szerint mellőzük.  

ÁLTALÁNOS

A rendezvény területére belépők magánterületen, meghívott vendégként tartózkodnak, amely meghívás mindaddig érvényes, amíg a házirendben foglaltakat betartják. A belépés díjtalan. A viselet (ennek hiányában saját népviselet) a közös nyíllövés illetve a seregszemlében történő részvétel esetén feltétel.
A területen kutyák kizárólag pórázon, szájkosárral vezethetők, ezért (a sok lóra tekintettel) javasoljuk, hogy az állatok érdekében ne hozzák be őket a területre.
A belépésre jogosultak a helyszínen kapják meg az azonosítókat (matricák) gépkocsira, sátorra. Ezeket fel kell ragasztani, másnak nem adhatók át.

HÁZIREND

  1. A résztvevők két csoportból tevődnek össze: hagyományőrzők és vendégek.
  2. A hagyományőrzők mind ruházatukkal, felszerelésükkel és viselkedésükkel méltó módon képviselik dicső őseink hagyatékát, példát mutatnak a társadalomnak emberségből, magyarságból, hazaszeretetből.
  3. A vendégek tisztelettel adóznak dicső őseink emléke előtt és méltóságteljes viselkedésükkel megtisztelik egymást és azokat, akik a hagyományokat napi munkájukkal éltetik és őrzik utódaink számára.
  4. A rendezvény területére belépők tudomásul veszik, hogy magánterületen, meghívott vendégként tartózkodnak, amely meghívás mindaddig érvényes, amíg a házirendben foglaltakat nem sértik.
  5. A hagyományőrzőktől különösen, de a vendégektől is kérjük az alkohol fogyasztást lehetőleg mellőzni.
  6. Láthatóan ittas személyek a szervezett programban nem vehetnek részt. Az ittas személyek, saját és mások testi épségének megőrzése érdekében e rendezvényről kizárhatóak.
  7. A rendezvény tisztelgés a nagy ősök, valamint saját nagyszüleink, dédszüleink emléke előtt, ezért a közerkölcsöt, jóérzést sértő és/vagy tiszteletlenül viselkedő személyek a rendezvényről kizárhatóak. Tiszteletlen viselkedésnek minősül az ünnep méltóságát és a közerkölcsöt zavaró vagy provokatív ruházat viselése is.
  8. A rendezvény helyszínén belül, egyes területekre (zónákba) csak engedéllyel illetve egyéni azonosítóval lehet csak bemenni.
  9. A hagyományőrző tábor csak bizonyos időszakokban és a helyszínen ismertetett feltételek mellett látogatható.
  10. Nem megengedett a pártok, politikai szervezetek szimbólumainak jelszavainak szervezett megjelenítése vagy olyan megnyilvánulás amely a magyarság és a rokon népeinek önérzetét, vallási meggyőződését, hagyományait, nemzeti szimbólumait sértik.
  11. Nem megengedett a rendezőséggel nem egyeztetett reklámtevékenység folytatása.
  12. Este 22.00 és reggel 6.00 órák között az indokolatlan zajkeltést kerülni kell.
  13. A rendezvény egész területén tilos szemetelni.
  14. A rendezvény egész területén tüzet rakni, nyílt lángot használni szigorúan tilos.
  15. Dohányozni csak a kijelölt helyen szabad.
  16. Gépjárművekkel a területre ki- és behajtani csak a táblákkal jelzett időben és irányokban lehetséges, a KRESZ szabályainak betartásával.
  17. Tisztálkodásra és a szükségletek elvégzésére a kijelölt helyeket kell használni. Ezek folyamatos feltöltéséről és tisztán tartásáról a rendezők gondoskodnak.
  18. A házirend a rendezvényre történő belépésre jogosító meghívó része. A rendezvényen történő megjelenés egyúttal azt is jelenti, hogy a vendég elfogadta a házirendben foglalt szabályokat.

A fentiek be nem tartásából eredő minden felelősség azt terheli, aki az előírást megszegte, függetlenül annak okától. Rendezőség a fenti előírások megszegése miatt a rendezvényről kitiltásra kerülő személyek mindennemű kártérítési igényét eleve kizárja.

Az INFORMÁCIÓS pontokon állandó személyzet van, minden kérdéssel (elveszett gyermek, talált tárgy, stb) hozzájuk lehet fordulni.