Transylmania koncert a 08. 09-én a II. Ősök Napján

 

A II. Ősök Napján augusztus 9-én pénteken, a nyitó nap estéjén a TRANSYLMANIA együttes koncertjét hallgathatjuk meg. Az alábbiakban olvashatunk egy kis ismertetőt a zenekarról.

A Transylmánia Zenekar 2002-ben alakult Erdélyországban, a Székelyföldön található Barót nevű kisvároskában. A zenekar alapítója Cseresznyés Szilamér basszusgitáros. Az együttes zenei stílusa a folk-rock, vagy etno-rock. Zenéjükben a rockzene elemei keverednek magyar népzenével. Népdalfeldolgozásaikkal szeretnének hozzájárulni népzenei hagyományunk átmentéséhez, megismertetéséhez és népszerűsítéséhez. A megzenésített versek a magyar nemzeti öntudat megerősítését hivatottak szolgálni.

 

2003-ban közös erdélyi-székelyföldi turné a Kormorán zenekarral, majd megjelent első lemezük “Legyen úgy, mint régen volt”. 2004-2005-ben rengeteget koncerteztek, többek között felléptek a budapesti Testnevelési Egyetemen és Papp László Sportarénában is. 2006 februárjában megjelent az “El ne add az ősi házat” című zenealbumuk Erdélyben. A lemezt egy nagyszabású koncertkörút keretében mutatták be 13 erdélyi városban. A nyár folyamán részt vettüek híres fesztiválokon mint például a Délvidéki EMI tábor, Demokrata Liget, Tusványos vagy az Erdélyi EMI tábor. 2008 őszén megjelenik a harmadik lemezük MERT TUDNOM KELL címmel.