Vásározóknak – felhívás a II. Ősök Napjára!

Az Ősök Napja tisztelgés nemzetünk legrégebbi ősei előtt. Egy ünnep, melyhez minden magyar tehetsége szerint járul hozzá. A Kárpát-medence mesteremberei, kézműves hagyományőrzői igazi kirakodóvásárt rendeznek, ahol nemcsak vásárolni lehet, de az egyes mesterségek fortélyait is láthatják az érdeklődők. A következő felhívás a kézműves vásárban kiállítani és árusítani szándékozóknak szól.

 

Kedves Kézműves Támogatónk!

 

Az idei év ismét az Ősök Napja éve. A rendezvény időpontja: 2013 augusztus 9-10-11. Helye: Bugac. A vásározó helyek számát 150-re korlátoztuk. A helyeket idén nem a regisztráció sorrendjében jelöljük ki! Többen reklamáltatok tavaly, a Kurultajon, hogy nem igazságos az utalások sorrendjében történő hely kiosztás! Kéréseteknek engedve tehát nem az utalás dátumától fog függeni ki melyik helyet kapja, hanem hogy ki melyik helyre fizet be! Három árkategória lesz, a három szektornak megfelelően (első, középső, és hátsó) Továbbá, mivel mindenki előnyben részesíti a sarok helyeket, érthetően, hiszen dupla nagyságú területet adnak az áru kipakolására, a sarok helyek kiemelt áron kerülnek értékesítésre!

 

RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK:

Az árusító hely 3×3 méter. Aki többet szeretne, annyiszor 3 méter elárusító helyet kell fizetni, amennyibe sátra belefér! Az árusítóhely mélysége (3 m) nem növelhető, csak a hossza.

A sátor nem lehet rikító vagy a természettől, a környezettől nagyon elütő színű. Idegen nyelvű feliratok nem megengedettek! Nem megengedett továbbá a rendezvény szellemiségétől idegen, az Ősök emlékét sértő, vagy az összmagyarság szempontjából bármilyen negatív felirat megjelenítése, gondolva itt közerkölcsre, történelmünk nagyjaira, illetve a törvényekben amúgy is szabályozott megjelenésekre, stb…

Az árukról. Kérjük, minden jelentkező fontolja meg, kézműves termék-e, amivel megjelenni kíván? A jelentkezés első lépcsője a termékleírással és fotóval ellátott bemutatkozó levél! A rendezőség fenntartja magának a jogot, hogy a nem megfelelő áru miatt a vásározót visszautasítsa! Továbbá mérlegelésre kerül, hogy egy kategóriában hány árus kerülhet be a vásárba, őrizve ezzel a vásár színvonalát. Útmutató irányelv, a magyarság ősi kultúrája és motívum kincse, az azt megjelenítő tárgyak, illetve a rendezvény késő ókori-kora középkori irányultsága, tisztelegvén Atilla nagyfejedelem és Árpád vezér dicső emléke előtt!

Az árusok áruját szigorúan ellenőrizzük! Csak magyar (Kárpát-medencei) kézműves portékával lehet részt venni az ünnepen! Aki a részvételi díjat elutalja, az tudomásul veszi, hogy portékáját a helyszínen ellenőrizzük, ha azok nem oda valók, azt elrakatjuk.

Ha a vásározó neki felróható okból kiesik a vásárból, (nem jelenik meg időben, vagy megjelenését késve -augusztus 2. után- mondja le, illetve a részvételi feltételeket megszegi, és ezért az árusításból kizárják) nem jár vissza a helypénz!

A RÉSZVÉTELI DÍJ:

Első, a vendéglátósokhoz, a rendezvényhez legközelebb eső szektorban egy 3×3 m-es hely 35.000,- Ft bruttó. Sarokhely ugyanebben az első szektorban 45.000,- Ft bruttó.

Középső szektor árai: normál helyek 30.000,- Ft bruttó / db. Ugyanitt sarok hely 40.000,- Ft.

Hátsó szektor árai: normál helyek 25.000,- Ft/db. Ugyanitt sarokhely 35.000,- Ft.

Az ár természetesen bruttó a rendezvény három napjára, tehát péntek, szombat és vasárnap, aug. 9-11. A vásározónak annyi helyet kell megváltani, ahányszor három méterben elfér sátra!

Egy elárusítóhelyhez egy sátorhely és egy parkolóhely is tartozik, a vásárterület mellett. A kempingben pedig térítésmentesen melegvizes zuhanyzó áll rendelkezésre.

A képre kattintva nagyítható

A JELENTKEZÉS MENETE:

Tehát első lépésben bemutatkozó elektronikus levelet kérünk a kurultajvasar@gmail.com e-mail címre, a vásáron megjeleníteni kívánt áruk részletes felsorolásával, fotókkal! Kérünk továbbá cégnevet, bankszámla és adószámot. Szükséges annak a személynek a megnevezése, aki a vásáron megjelenik, illetve egy kapcsolattartó mobil telefonszám megadására! A bemutatkozó e-mailben kérjük megnevezni a hozni kívánt árukon felül, hogy melyik szektorban, első, középső, vagy hátsó kíván helyet kapni, ha több helyre van szükség azt is! Egy hely három folyóméter! Vagy, ha esetleg sarok helyet szeretne, kérjük az is jelezni a levélben!

A bemutatkozó mailre elküldjük számla számunk, ahova az utalást várjuk! Ha az utalás beérkezett, visszaigazoljuk azt a vásározónak. Áfás számlát a helyszínen veheti át az átutalt összegért!

A képre kattintva nagyítható

EGYÉB FELTÉTELEK:

Vásározó tudomásul veszi, hogy a rendezvény 3 napos, augusztus 9-től 11-ig tart!

Egyéni igényeket pl. ki ki mellett, mögött, előtt stb. akar, nem akar lenni, sajnos nem tudunk fogadni! Baráti társaságok, ha egymás mellett szeretnének árusítani, ennek a rendezőség természetesen nem szab gátat, de ilyenkor célszerű egyeztetni és együtt leadni a jelentkezést! A helyszínen már csak kölcsönös megegyezés alapján cserélhetnek helyet az árusok!

Betelepülés augusztus 9 -én reggel 8 órától 16 óráig, bontás augusztus 11-én 18 órától. Mivel nem az érkezés ideje számít az elhelyezésben, ezért kérjük a vásározókat, hogy pénteknél előbb semmiképp se érkezzenek! A biztonsági személyzet senkit nem enged be péntek reggelnél előbb a vásár területére! Vásárra jelentkezés és utalás utolsó dátuma augusztus 2. péntek! Ezután már csak a helyszínen tudunk biztosítani maradék helyet, ha lesz ilyen (tavaly nem volt) 60.000,- Ft helyszíni befizetés ellenében!

Mivel a terület lakott területtől távos esik, áramfelvételi lehetőség a vásár területén idén sem lesz sajnos! Augusztus 9. 16 óra és augusztus 11. 18 óra között este sincs lehetőség gépkocsival a vásár területére hajtani, tehát aki az áruját ki szeretné gépkocsijába hordani, az erre készüljön! A terület térvilágítást kap éjszaka, és a rendezőség őrszolgálatot működtet. Ettől függetlenül a rendezőség a kereskedők árujáért felelősséget nem vállal, bár azok biztonságáért mindent megtesz!

A helyszínre a vitás kérdések kerülése végett mindenki hozza el az általunk küldött visszaigazolást, vagy a banki utalásának másolatát!

Az árusok közlekedését, a parkolást szabályozott keretek közt a rendezvény alatt is lehetővé tesszük, erre vonatkozólag a honlapon találhatjátok majd a részleteket! Ezt azonban szigorúan csak a közölt házirend szerint lehet majd megtenni!

KÉZMŰVESEK, ÁRUSOK SZERVEZŐ:
Fekete László +36 70 948 3956,
kurultajvasar@gmail.com

 

(Kérem bárminemű élelmiszerrel, édességgel, szörp, bor, pálinka stb., még akkor is, ha kézműves előtag szerepel a nevében, a vendéglátós kollégákat megkeresni, a kézműves vásár élelmiszer jellegű termékeket nem tud fogadni értelemszerűen!)