A Világ legnagyobb közös táltos-dobolása a II. Ősök Napján

Hajdanában a harcos – lovas kultúrájú nemzetünk hosszú útra indult a Turáni-alföld pusztájából nyugat felé. Őseink szép és harcos útján mindig voltak vezetők, akik összefogták a magyarok és a csatlakozott rokonnépek törzseit. Az évszázadokat átívelő vándorlásban a nagy vezérek mellett a táltosaink mutattak utat. A táltos-dobos szertartások mutatták meg a jövőt, a kiutat a sokszor reménytelennek tűnő helyzetekből. A csaták előtt a dobok zengése adott erőt és útmutatást a sikeres küzdelemhez. Az egész népünknek vigaszt hoztak a gyógyító táltos rítusok, betegeknek gyógyírt, az elkeseredetteknek életerőt nyújtottak.

A mai elanyagiasodott világban, Hazánkat érő szüntelen támadások közepette is sokan hűen őrzik a hagyományainkat. A mai táltos-dobos közösségek szellemet és lelket gyógyító szereket tartanak. A II. Ősök Napján ismét együtt dobban a nemzetünk szíve, hatalmas méretű közös táltos-dobolásra készülünk. Példát mutatunk minden magyarnak, hogy az összefogás ereje által rendíthetetlenné váljon nemzetünk akarata. Az akarat, mellyel Őseink a Kárpát-medencében virágzó hazát hoztak létre, amely mind a mai napig áll a sok támadás ellenére. A dobok gyógyító hangja, beforrasztja a nemzetünkön ejtett sebeket, ezáltal visszatérhet Ősapáink, a Turul – Árpád dinasztia életereje. Az a sziklaszilárd erő, mely az Árpádkorban Magyarországot Európa egyik legerősebb országává tette. A jövőt együtt formáljuk, most az Ősök Napján. A Magyar Törzsi Gyűlésre, a Kurultájra, elkészült a világ legnagyobb táltos dobja, ami ismét zengeni fog, és most százak fogják kísérni a dobbanásait.

 

 

Minden kedves dobos Testvérünket kérjük, megjelenésével emelje az ünnep fényét és csatlakozzon a hagyományokat tartó és egyben megújhodást hozó közös táltos-dobolásunkhoz!