Bíró András Zsolt előadássorozata folytatódik – Szolnokon

2013. április 20-án, szombaton 10 órakor, Szolnokon a Műszaki és Természettudományi Egyesületek Szövetségének központjában (Kossuth Lajos u. 4.) tudományos – ismeretterjesztő előadást tart Bíró András Zsolt antropológus, humánbiológus az Atilla Király Népfőiskola szervezésében. Az előadás címe: Magyar Őstörténet a természettudományok tükrében.

Az előadó antropológus, humánbiológus, akinek szakterülete az ősi népességek rekonstrukciója. Az előadás a magyarság eredetének, vándorlásának és ősi rokoni kapcsolatainak bonyolult, szerteágazó problematikáját mutatja be, főleg az antropológia (embertan) genetika, régészet valamint az eddig kevésbé ismert (nagyobbrészt keleti) történeti források tükrében.

Betekinthetünk őseink rendkívül érdekes történetébe valamint az utóbbi évtized modern természettudományos kutatásainak ide vonatkozó eredményeit is megismerhetjük.

A tudományos – ismeretterjesztő előadás vetített képes illusztrációkkal lesz színesítve, mindenkinek ajánljuk akiket érdekel a magyar őstörténet és a legújabb természettudományos eredmények