Előadás és fórum a Délvidéken

A Magyar Turán Alapítvány különösen nagy gondot fordít arra, hogy az elszakított magyar területeken élő nemzettársainkat is beemelje a rendezvényeibe és az alapítvány által működtetett együttműködési rendszerekbe.

Április 5-én tudományos ismeretterjesztő előadás lesz Szabadkán, másnap pedig hagyományőrző ifjúsági fórum lesz, amelyben a hagyományőrző csoportok közötti együttműködés kiépítése kezdődik meg. Valamint megindul az augusztusi Ősök Napjára (a bugaci nagyszabású Árpád-Atilla hagyományőrző ünnep) való összehangolt délvidéki részvétel szerveződése.

A Délvidéki magyarság kulturális rendezvényeinek és anyanyelvi művelődésének segítése fontos, stratégiai feladat, mind a megmaradás mind pedig a magyar nemzeti közösségek megerősítése szempontjából. A magyar történelemmel és őstörténeti kutatásokkal foglalkozó előadások, sok esetben olyan információkat is adhatnak ( a tudományos tényeken túl) amelyek nem szerepelnek a szerbiai történelemkönyvekben.

 

 

2013. 2013. április 5., pénteken 18:00-órakkor , Délvidéken, Szabadkán a Szabad Egyetemen (Jovan Nenad cár tér 15. I. emelet/213. terem.) egy rendhagyó vetítéssel egybekötött tudományos – ismeretterjesztő előadást tart Bíró András Zsolt antropológus, humánbiológus. Az előadás címe: Magyar Őstörténet a természettudományok tükrében.

Az előadó antropológus kutató, akinek szakterülete az ősi népességek rekonstrukciója. Az előadás a magyarság eredetének, vándorlásának és ősi rokoni kapcsolatainak bonyolult, szerteágazó problematikáját mutatja be, főleg az antropológia (embertan) genetika, régészet valamint az eddig kevésbé ismert (nagyobbrészt keleti) történeti források tükrében.

Betekinthetünk őseink rendkívül érdekes történetébe valamint az utóbbi évtized modern természettudományos kutatásainak ide vonatkozó eredményeit is megismerhetjük.

A tudományos – ismeretterjesztő előadás vetített képes illusztrációkkal lesz színesítve, mindenkinek ajánljuk akiket érdekel a magyar őstörténet és a legújabb természettudományos eredmények.

 

Szervezők: Magyar Turán Szövetség, Magyar Turán Alapítvány, Magyar Remény Mozgalom (MRM)

A belépés díjtalan! Minden érdeklődőt szeretettel várunk!