Előadás Zalaegerszegen és Keszthelyen

Bíró András Zsolt antropológus kutató, két egymással összefüggő de témájában különböző tudományos ismeretterjesztő előadást tart Zala megyében.

Először Zalaegerszegen (február 21. csütörtökön)  „A kazakisztáni Madjar törzs” címmel hallhatnak előadást a Közép-Ázsiában élő Madjar törzsről, amelynek során egy Kazakisztánban végzett tudományos expedíció eseményeibe tekinthet be az érdeklődő. Az előadást maga Bíró András Zsolt antropológus kutató az expedíció vezetője tartja. Az előadás a helyszínen készített rendkívül érdekes diákkal lesz illusztrálva, valamint az előadás végén személyesen lehet kérdéseket feltenni a kutatónak.

A keszthelyi előadás (február 22. péntek) címe: Magyar Őstörténet a természettudományok tükrében. Az előadó Bíró András Zsolt antropológus kutató, akinek szakterülete az ősi népességek rekonstrukciója. Az előadás a magyarság eredetének, vándorlásának és ősi rokoni kapcsolatainak bonyolult, szerteágazó problematikáját mutatja be, főleg az antropológia (embertan) genetika, a régészet valamint az eddig kevésbé ismert (nagyrészt keleti) történeti források tükrében. Betekinthetünk őseink rendkívül érdekes történetébe, valamint az utóbbi évtized modern természettudományos kutatásainak ide vonatkozó eredményeit is megismerhetik.

 A tudományos ismeretterjesztő előadás vetített képes illusztrációkkal lesz színesítve, mindenkinek ajánljuk akiket érdekel a magyar őstörténet és a legújabb természettudományos eredmények.