Az Ősök földjén – gyönyörű dokumentumfilm a madjar – magyar ünnepről Kazakisztánban

Mindenki számára elérhetővé vált egy csodálatos dokumentum film, mely a Magyar – Turán Szövetség útját kíséri végig Budapesttől Asztanán át Saghába a torgaji magyarok központjába. A gyönyörű látványtechnikával készült professzionális dokumentumfilm bemutatja Kazakisztán szépségeit, a magyar delegáció gondolataiba enged bepillantást, és szívetmelengető képet fest a madjar testvéreink mindennapjairól.

Megtekintése ajánlott azoknak a hagyományokat tisztelő magyar múlttal foglalkozó nézőinknek, akik kíváncsiak az igazi kazak mindennapokra, a madjarok életére. Nem a nagy tévécsatornák unalomig ismert híres földrajzi célpontjait mutatja be, hanem a magát a kazak valóságot, és a Turáni-alföld északnyugati szegletét a végtelen PUSZTÁT. Ezenkívül bensőséges hangulata lélekemelő légkört teremt, így karácsony táján a decemberi hidegben.
A film hangulatát tovább emelik a kiváló aláfestő zenék: többek között Fehérholló Öskü, Pivarcsi Gábor, Sarymai Urchimaev és Sólyomfi Nagy Zoltán előadásában.

Operatőr és rendező: Bán István
Vágó: Fazekas Martina

A film a következő hivatkozásról érhető el, HD (1280×720) minőségben is:

Az Ősök földjén – gyönyörű dokumentumfilm a madjar – magyar ünnepről Kazakisztánban

Az I. részben az utazás pillanatai, majd az asztanai, fotókiállítás és ünnepség pillanatai kerülnek bemutatásra, majd a hosszú út a pusztában a nomádok útján, a végcélig Sagháig. A Torgaji madjar „fővárosban” az ott élő madjarokat és az életfa felállítását mutatja be, a madjarok emelkedett hangulatú ünnepségét.